Om Industrien som karrierevej

Industrien i Danmark har brug for nye og flere kræfter. De sidste ti år (2011-2021) er andelen af unge der tager en erhvervsuddannelse faldet med mere end 15 procentpoint. Prognoser fra Dansk industri og erhvervsministeriet peger på, at der i 2025 vil mangle 45.000 faglærte og 10.000 med en videregående uddannelse inden for STEM kompetencer (science, technology, engineering og mathematics) i Danmark. I 2030 vil vi mangle knap 20.000 IT kandidater.

Derfor har vi skabt en række projekter under titlen ”Industrien som Karrierevej”, som handler om at bygge bro mellem industrien, grundskoler og STX gymnasier. Se hvad projekterne kan gøre for din virksomhed eller for dig som lærer.

Industrien som karrierevej handler om at bygge bro mellem industri, grundskoler, gymnasier og videregående tekniske uddannelser. Gennem en række tiltag får eleverne indblik i mulighederne i industrien og bliver klædt på til at træffe et kvalificeret valg af uddannelse efter folkeskolen eller gymnasiet.

Projekterne ”Industrien som karrierevej”, ”Industriens som karrierevej 2.0” og ”Bæredygtig industri som karrierevej” er støttet af Region Syddanmarks uddannelsespulje. Projekterne drives af sekretariatet Trekantområdet Danmark, et tværkommunalt samarbejde mellem kommunerne: Billund, Fredericia, Haderslev, Kolding, Middelfart, Vejen og Vejle.

SKAL DIN SKOLE ELLER VIRKSOMHED VÆRE MED?

Janne Vigsø Børsting
Janne Vigsø Børsting
Janne Vigsø Børsting
Strategisk Konsulent